Blogul lui Gabitz

Vacanta – ziua 2

Posted on: septembrie 13, 2009

Dupa trip-ul de 21 ore, azi am vizitat muzeul Audi din Ingolstadt si muzeul BMW din Munchen.

Audi museum mobile

Audi museum mobile

La Audi era cam liniste: una din cladiri era inchisa, si in plus eu aveam iluzia ca se poate vizita linia de productie a A3-ului, dar n-am luat in calcul faptul ca azi a fost sambata 😀 Muzeul pune accent pe istoria Audi, si mi s-a parut fun ca August Horch a invatat de la Carl Benz meserie, apoi dupa 4 ani a parasit compania pentru ca batranul Benz nu mai accepta inovatia, si si-a deschis propriul atelier – atentie, intr-un grajd, dar ca prima masina pe care a produs-o acolo a si castigat competitii 🙂 Ce-a mai fost interesant – o rampa pe care se invarteau o serie de concepte – am recunoscut un Audi RSQ din filmul SF I,robot, cateva motoare ca sa ilustreze principiul de functionare, si cam atat. Vorbesc de mine, ca frate-meu a fost foarte incantat de toate masinile vechi de pe-acolo 🙂

Roadtrip_0024

Audi RSQ

Audi RSQ

La BMW, alta mancare de peste. Peste tot Freude/Joy, apoi ansamblul care ocupa cateva strazi – cred ca ar trebui sa schimbe numele strazii in BMW, plus agitatia datorata intalnirii membrilor clubului Z8-care se traduce prin cateva zeci de masinute aliniate regulamentar, rosii si argintii. BMW Welt – interesant, mai ales ca masinile puteau fi si pornite – mi-a placut sunetul M3-ului. Interesanta si arhitectura cladirii.

BMW Welt

BMW Museum

BMW Museum

Club Z8

Club Z8

BMW Museum m-a impresionat, sincer. Mai fusesem acum 2 ani dar ce-am vazut eu atunci erau doar cateva masini si atata tot (o parte era in renovare).  Dar acum e ceva deosebit, de la conceptie la executie. Mi-au placut mult sculptura cinetica, plasata strategic la inceputul turului ca sa apeleze la emotiile vizitatorului si colectia suspendata de sigle BMW.

Sculptura kinetica

Sculptura cinetica

Sigle BMW

Sigle BMW

Ghidul a fost de nota 20, am aflat o serie de lucruri interesante, printre care si faptul ca BMW s-a pozitionat de la inceput pe segmentul premium, avand preturi cu 20% mai mult decat concurenta, si ca au tinut-o asa chiar si cand erau in mare dificultate financiara. Interesant si ca prin muzeu era tot  timpul cate un angajat care lustruia de zor orice masina care i se parea ca avea un pic de praf; in plus mutarea a 4 masini dintr-o sala intr-alta – erau Z8-uri si le mutau pentru intalnirea clubului – a durat incredibil de putin, si dupa cateva minute nici n-ai fi zis ca au fost masini in sala respectiva, iar pe jos era curat luna.

Si sa n-o uitam pe GINA light, pe care am cautat-o pana la ultimul nivel al expozitiei temporare de concepte 🙂 Geometry and function In N Adaptions.

GINA Light

GINA Light

Ca sa fac o comparatie intre cele doua experiente de azi, la Audi mi s-a parut totul rece si orientat catre tehnologie, rigoare, pe cand la BMW a fost din start emotie, si se vede ca tot muzeul a fost facut cu gandul la sentimente.

Am pus mai multe poze de la cele doua muzee aici.

Dupa vizita la muzeu am pierdut vreo doua ore in trafic in Munchen fiindca era o manifestatie care bloca cateva bulevarde, am dat o tura prin Platzl, pe la restaurantele traditionale Hofbrauhaus si Augustiner si magazinul lui Bayern Munchen.

Suntem deja in Stuttgart, maine urmeaza Mercedes si Porsche.

2 răspunsuri to "Vacanta – ziua 2"

Nici cu un breloc „Gina” la chei nu mi-ar fi stat rau… 😉 😀 Si recunosc, un RSQ ar fi stat frumos pe biroul meu. 😛 Dar e tarziu acum.
Bine. Sa ne gandim…de la MB deja ti-am spus, hmmm…ce ar fi de la Porsche….un 911 GT3 RS 2010? Sau un Panamera?
Hai ca deja aberez. 🙂 Plimbare placuta in continuare si astept articole de pe unde mai mergeti. 😉

[…] Vacanta – ziua 2 « Blogul lui Gabitz gabitz.wordpress.com/2009/09/13/vacanta-ziua-2 – view page – cached Dupa trip-ul de 21 ore, azi am vizitat muzeul Audi din Ingolstadt si muzeul BMW din Munchen. — From the page […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Aboneaza-te prin email

Aboneaza-te prin RSS

Actualizări Twitter

%d blogeri au apreciat asta: