Blogul lui Gabitz

RoTweetMeet #2 – „Martini de 140 de caractere”

Posted on: iulie 2, 2009

Mai nou am inceput sa merg si eu pe la evenimente online-related, sa vad ce se discuta si sa cunosc oameni din online. Am mai fost la cateva, dar asta e primul despre care si scriu. In plus am avut si aparatul foto la mine, asa ca au iesit si cateva filmulete si poze.

E misto cand scrii despre un eveniment la 24 ore de cand s-a intamplat, pentru ca nu mai trebuie sa te obosesti sa povestesti, deja au facut-o ceilalti participanti 😀 Si ce bine ca @nihasa a strans deja tot ce s-a scris despre asta intr-un singur loc, aici

Asa ca o sa scriu doar cateva idei despre cum am vazut eu conferinta, ca ‘newbie’ la astfel de evenimente, si care oricum nu era in target:

– invitati in ordinea prezentarilor: Dragos Roua, Dragos NovacBobby Voicu, Calin Fusu, Alex Seremet, Tudor Galos, Alin Zainescu.

– mi-a placut structura evenimentului, prezentari scurte de 7-10 minute, deci totul la obiect – cu exceptia lui Alex Seremet care a vorbit vreo 15 minute.

– s-a vorbit printre altele despre scopurile in care se foloseste Twitter, despre tool-uri de Twitter, despre companii ca si creatori de content, despre campaniile de publicitate pe social media.

– mi-a placut ca au fost multe studii de caz: Microsoft, Metropotam, BMW, StatusPimp

– idea jam: „Orice companie trebuie sa aibe profil pe o retea sociala”, „Social media is not a campaign, it’s a commitment”, „Ce conteaza pe Twitter e sa atragi followeri relevanti”, „Nu conteaza cati followeri ai, ci pe cine urmaresti”, „Twitter-ul este un canal, nu o destinatie”.

– ca intotdeauna, cel mai usor se retin chestiile amuzante, cum ar fi:

– Bobby Voicu:

  • ref. la Twuffer si optiunea de a posta anumite tweet-uri automat, la anumite ore:  in cadrul unei campanii de promovare nu mai trebuie sa stai cu grija ca „A, am uitat tweet-ul, vai ce-mi face seful!”, sau daca sunteti seful: „Ce prost sunt” 🙂
  • [pe Twitter] „am 2500 oameni pe care-i folos….urmaresc” :))

– Tudor Galos „Pentru injuraturi [vav Microsoft] exista romania[at]microsoft[dot]com, dar Twitter-ul este mult mai rapid” 🙂

– Calin Fusu vis-a-vis de remarca lui Tudor Galos cum ca „Social media is not a campaign, it’s a commitment” – „Da, social media = commitment, adica trebuie sa bagi bani luna de luna” 🙂

Filmuletele mai jos (am filmat din doi in doi, fiindca nu mi-a dat prin cap sa iau si trepied, asa ca am stat cu aparatul prin aer):

Dragos Novac – Introducere

Bobby Voicu – Twitter Tools

Dragos Novac – Metropotam – studiu de caz

Fosnetele care se aud prin filme sunt din cauza faptului ca mai faceam si poze in timp ce filmam 😀

Pozele n-au iesit prea stralucit, lumina era cam slaba. M-a salvat de la dezastru total @geea, care a facut poza de mai jos cu aparatul meu. Restul de poze aici

RoTweetMeet

In concluzie, mi-a placut. Si mi-a placut si locatia foarte mult, la Carturesti, printre fotografii frumoase, albume de arta si fotografie. Felicitari organizatorilor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Aboneaza-te prin email

Aboneaza-te prin RSS

Actualizări Twitter

%d blogeri au apreciat: